Shri Krishna Mandir Utrecht
Pratumplaats (naast nr. 1 )
3454 NA Leidsche Rijn-Utrecht

Missie / visie

Onze Missie:

 

Wij willen mensen een ontmoetingsplek bieden die openstaat voor een ieder, een plek waar allerlei maatschappelijke onderwerpen bespreekbaar gemaakt kunnen worden. Een plek die aansluit bij de belevingswereld van onze jongeren. Een mandir (tempel) waarin er kennis over het Hindoeïsme kan worden uitgedragen aan alle geïnteresseerden en diensten die begrijpelijk zijn voor alle mensen.  Ons doel is om elkaar op een vredige manier te ontmoeten in onze tempel, waar de deur voor een ieder open staat.

 

Hiertoe houden wij godsdienstige en andere themabijeenkomsten. Wij stimuleren en coördineren onderwijs (van jongeren) en zoeken naar verbindingen in de Nederlandse samenleving in al haar verscheidenheid. Ook willen wij de betrokkenheid van kwetsbare groepen zoals ouderen, meisjes en vrouwen bevorderen. Verder willen wij mogelijkheden bieden aan individuen en groepen om culturele –en welzijnsactiviteiten te organiseren.

 

Onze Visie:

 

In de Hindoestaanse gemeenschap in de regio Utrecht leeft al langer de behoefte aan een eigen Hindoe Tempel; een ontmoetingsplek voor jongeren, ouderen en gezinnen. Wij willen hiermee een centrale plek hebben om het Hindoeïsme volgens de principes en uitgangsnormen van de Sanatan Dharm uit te dragen, evenals het bevorderen van de sociale samenhang  en maatschappelijke participatie.

 

Boven dit alles staat voor ons om een tempel te bieden die toegankelijk is voor alle mensen uit onze samenleving, ongeacht geloof, sekse en leeftijd; een tempel waar iedereen zich thuis kan voelen.